'Katie's Ferm: A Hide-and-Seek Book for Wee Folk'
AB_LL_KAREN_SUTHERLAND

Tak aff yer boots an wash yer hauns.
Tam's here! Sit doon an hae yer tea!

audio; literary landscapes

Literary Landscapes: Karen Sutherland

This audio extract is from 'Katie's Ferm: A Hide-and-Seek Book for Wee Folk' by James Robertson, Matthew Fitt, and Karen Sutherland. 'Katie's Ferm' is a board book, published in 2007 by Itchy Coo. The extract is read by the illustrator, Karen Sutherland.<br /> <br /> Katie's Ferm: A Hide-and-Seek Book for Wee Folk<br /> <br /> When Katie stays on Granda's ferm<br /> She loves tae rin aboot an play<br /> At Hide an Seek wi Tam the cat -<br /> But where's that braw wee cat the-day?<br /> <br /> Where is that cat? Dae you ken coo?<br /> He wis here but he's no here noo.<br /> <br /> Where is that cat? Dae you ken pig?<br /> I doot he's doon ablow the brig<br /> <br /> Where is that cat? Cuddie, dae you ken?<br /> I've nae idea. Try Molly hen.<br /> <br /> Where is that cat? Dae you ken, Molly?<br /> No me, but ask auld Mike the collie.<br /> <br /> Where is that cat? Dae you ken Mike?<br /> I saw him lowpin ower the dyke.<br /> <br /> Where is that cat? Dae you ken bees?<br /> Bzzzz, try amang the aipple trees.<br /> <br /> Where is that cat? Dae you ken goose?<br /> Aye, Tam's awa up tae the hoose.<br /> <br /> Granda, hae you seen Tam the cat?<br /> He's playin Hide and Seek wi me.<br /> <br /> Tak aff yer boots an wash yer hauns.<br /> Tam's here! Sit doon an hae yer tea!<br /> <br /> <br /> From an early age Karen could always be found drawing, painting or making something. She went to primary and secondary school in Dumbarton then on to Glasgow School of Art - more years ago now than she cares to mention. She now lives in Inverness with her husband 'Soapy' and works four days a week as a graphic designer for The Highland Council and one day (and many evenings) as an illustrator. <br /> <br /> Karen is currently working on illustrating her eighth book with Itchy Coo - an imprint specializing in Scots Language books for children and young people, a partnership between B&W Publishing, and writers, Matthew Fitt and James Robertson. <br /> <br /> Previous award-winning Itchy Coo publications include 'Animal ABC' (2002), winner of the Times Educational Supplement and The Saltire Society 2002 Prize for Educational Publications, and 'Katie's Moose' (2006) winner of the 2007 Royal Mail Awards for Scottish Children's Books (Early Years Category, 0-7 Years). 'Rabbie's Rhymes - Robert Burns for Wee Folk' is due to be published in October 2008.