Strung up on a lamp-post by a cooper
GB1796_SINCLAIR_FISHERGIRLS_12
fishwives
kippers
kippering
oilskins

Get Adobe Flash player

Women played an important role in the fishing industry in Scotland; some were employed to bait lines but the majority worked at gutting and curing the catches. When the herring summer season finished at home many fisher lassies travelled down south to catch the autumn herring season in fishing ports like Great Yarmouth or Lowestoft. In this audio extract, a former Caithness fisher lassie recalls her 'kipperin' days. Her name is Chrissie Smith and she was recorded at Dalmore House Eventide Home (Alness) in 1984 as part of reminiscence classes run by the Workers Educational Association.

'We had oilskin coats, an it wis all tucked, ye know, pleated here. A band on it, a bib, an straps. An wan time it wis in Yarmooth - that's another thing Ah'll tell ye (when Ah spoke aboot at oilskin coat) - was wi coopers wis great stuff. An they wir always great wi me, and of course when we come home in is wagon, an e cooper - oh he wis a great lad - an he says, 'Chrissie, I'll lift ye doon'. He lifted me, an ye see where we ludged, there wis a Scotch Wool shop there, an wir ludges wis there, an there wis a lamppost wi yin two things on it, ye know, e old-fashioned lamp? An he lifted me an Ah thought he was makin me - he took me strap and he stuck me up on e lamp-post. Here I wis, swingin back an fore. An e fellow came oot. He says, 'In the name o goodness, what ye doin up here?' 'Ah don't know', Ah says, 'They just stuck me up here an left me'. He'd to get a ladder an taken me doon. Oh they used'll do awful tricks on me'

fisher girls; fisher lassies; fishwives; kippers; kippering; oilskins; ; audio

Bill Sinclair Audio: Fisher Lassies