A school picnic in Caithness
QZP40_CAITHNESS_CROFTING_22
paddling
motor cycle
ice cream cone
ice cream cones

Get Adobe Flash player

In this audio extract a Canisbay crofter reflects on the annual school picnic, the highlight of the year.

'An at wis another big day, too. Ah forgot about - Now, I'll tell ye aboot at. Picnic - what they called the school picnic. At wis a great day, at wis. When the school closed - Ah think it wis the day, maybe the day before, Ah think it wis the day after the school closed, wis it? - it wis either the day after or the day before - ye'd what they called the school picnic. At wis a big day. They hired a bus; they got this bus an ye went'll - oh - Dunnet Sands, or Reiss Sands, or Scouthal Woods or, ye know, anywhere at's un- Nowadays they make the tea - if they're at any picnics - they make the tea on gas, they've got to get a hall, but this wis ootside. Ye were ootside an ye got firewood, an auld sticks, or doon about the shore ye gathered at, an ye hid a big tin urn or somethin, an ye made the tea on it. Ah think the tea tasted better, Ah don't know, maybe it's an idea, but the tea wis made on this urn. An we's bairns wis all runnin races an paddlin aroond an disappearin, an goodness knows what.

Then we were all called the tea twice, Ah think it wis tea, aye, ye got your tea twice an stuff served out - there were lemonade. Ah remember it cos it then it wis lemonade's a thing ye didnae see much of then at all, it wis all a novelty till us, this lemonade, because everything wis home-brew stuff, ye know - mother made our wine an goodness knows, but there were none o is lemonade. An ice cream, Ah think - Ah think there were ice cream, Ah think we got ice cream, but the ice cream man came roond here when, like, there wis a cattle show or anythin. He came roond on a motor bike - imagine at, ice cream on a motor bike! I'll tell ye what he hid. He hid the motor bike an what ye call a sidecar an he'd the ice cream in this sidecar an he came along an he sold it oot o at. It would never be allowed now but at wis how he did it. But this ice cream man, he arrived - how he came to the picnic Ah don't know - but he arrived at the picnic with this motor bike an he must have been a, he must have known at this picnic wis on, an he sold the ice cream there. Ah mind big cornets ye bought - Ah think it wis a penny or a penny cornet or somethin - ye paid a penny for it. It seemed to - To us it seemed to be an enormous size o a thing'

CAITHNESS: Canisbay

1980s

crofting; crofters; crofter; croft; crofts; picnics; urns; paddling; motor cycle; ice cream cone; ice cream cones; audio

Caithness Recordings: Schools