Pram Shortages in Caithness During World War II
QZP40_CAITHNESS_CROFTING_110
Eastern Caithness
CAITHNESS: Wick
Baba Mackay
wartime shortages

Get Adobe Flash player

In this audio extract, Mrs Baba Mackay of Wick talks about the shortage of prams during, and immediately after, the Second World War.

'An when wir Jeanette was born, ye wouldnae get a pram. Ah kept her roond ma neck for weeks an weeks on end, and Ian's sister hed a lassagie one year owld, and she was in e country, an she wasna usan her pram, an she said well, you're needan e pram more than me, an she gave me e pram.

Interviewer: An how could ye no get a pram?

Ee wouldna get them. It was wartime. They werena made. If utility prams came in, they hed a list waitin for prams. They maybe got six prams in in, oh whit would I say, maybe a couple o month. An they hed a list waitan for - Mackenzie's - is ye knew, if ye wis in e know, ye'd get a pram. Ye wouldna get it unless ye wis in e know. An sometimes even although ye'd get it, ye couldna pay for it. We never hed a new pram for none o them, til e twins. Ah hed til get a new pram then, cos Ah'd got til get a twin pram. An Ah waited three month for it. Ah ordered it in February an never got it til, Ah think it was June. We ordered it at Inverness.'

CAITHNESS: Wick

wartime shortages