Bi Beo Song "Na Seann Daoine" (Gaelic 20 of 20)
SMO_ISLANDVOICES_20_GD

Sinn am pròis 's gun ghliocas
A' milleadh na thug iad dhuinn

songwriting; songs

Guthan nan Eilean / Island Voices

The song "Na seann daoine" was created by James McLetchie and Kevin De Las Casas for performance by their group "Bi Beò". This is a "first cut" recording made in Benbecula.<br /> <br /> This video is taken from the DVD 'Guthan nan Eilean' which was created by Sabhal Mòr Ostaig and Cothrom Ltd as part of the European Leonardo POOLS project. The DVD comprises 40 short videos, aimed at learners of both English and Gaelic, which show daily life in Uist and Benbecula.<br /> <br /> The project coordinator for 'Island Voices' was Gordon Wells. Link to the project blog <a href="http://guthan.wordpress.com/" target="_blank">here</a><br /> <br /> Seann daoine a' falbh<br /> Toirt ceum bho ar saoghal<br /> Dèanamh air beatha eile<br /> Tòiseachadh as ùr<br /> <br /> Oh nach till sibh a-nall<br /> Thar nan cuantan 's nam beann<br /> Is togaibh fonn aon uair eile<br /> <br /> Cuimhneachadh air m' athair<br /> 'S na dh'fhalbh às an sgìr'<br /> Leithid Murchadh a' Mhachair<br /> Na sheall iad dhomh gun phrìs<br /> <br /> Oh nach till sibh a-nall<br /> Thar nan cuantan 's nam beann<br /> Is togaibh fonn aon uair eile<br /> <br /> Eich a' treabhadh sa mhachair<br /> Tha an iodhlann gun chruaich'<br /> Far an do thogadh teaghlaich<br /> Làrach feanntagan mar chuimhne<br /> <br /> Oh nach till sibh a-nall<br /> Thar nan cuantan 's nam beann<br /> Is togaibh fonn aon uair eile<br /> <br /> Seann daoine a' falbh<br /> Toirt ceum bho ar saoghal<br /> Sinn am pròis 's gun ghliocas<br /> A' milleadh na thug iad dhuinn<br /> <br /> Oh nach till sibh a-nall<br /> Thar nan cuantan 's nam beann<br /> Is togaibh fonn aon uair eile