Please Sign In | Register
Google pluspinterestShare on Stumble UponShare on RedditFacebookShare on Tumblr
TITLE
Rain
EXTERNAL ID
TCT_AURA_VIDEO_006
DATE OF RECORDING
2000
PERIOD
2000s
CREATOR
Matthew Dalziell & Louise Scullion
SOURCE
Taigh Chearsabhagh Trust
ASSET ID
2947
KEYWORDS
culture
visual art
lens-based media
fine art
documentary
landscape
portrait
photographic medium
archive
digital installation
video
dvd
digital video disc
factual work
environmental
video
videos

Get Adobe Flash player

Other work by Dalziel + Scullion.

Rain was commissioned by Oriel 31 in Newtown, Wales. The structure was conceived as a temporary pavilion for the contemplation of rain. A tin roof amplified the sound of falling rain, and channelled it into a collecting pool at the rear. The pavilion was entered by a long wooden ramp, and a simple bench was provided for visitors. The walls of the structure were clad in a cellular plastic material, which reflected a luminous quality of light during daylight hours. In the evening the structure was lit by an animated gobo system that created a stylised pattern of rain on the walls

For guidance on the use of images and other content, please see the Terms and Conditions page.
High Life Highland is a company limited by guarantee registered in Scotland No. SC407011 and is a registered Scottish charity No. SC042593
Powered by Capture

Rain

2000s

culture; visual art; lens-based media; fine art; documentary; landscape; portrait; photographic medium; archive; digital installation; video; dvd; digital video disc; factual work; environmental; video; videos

Taigh Chearsabhagh Trust

TCT - Aura A (videos)

Other work by Dalziel + Scullion.<br /> <br /> Rain was commissioned by Oriel 31 in Newtown, Wales. The structure was conceived as a temporary pavilion for the contemplation of rain. A tin roof amplified the sound of falling rain, and channelled it into a collecting pool at the rear. The pavilion was entered by a long wooden ramp, and a simple bench was provided for visitors. The walls of the structure were clad in a cellular plastic material, which reflected a luminous quality of light during daylight hours. In the evening the structure was lit by an animated gobo system that created a stylised pattern of rain on the walls