Operation Snowdrop, 1955
QZP40_CAITHNESS_CROFTING_99
CAITHNESS
Ella Alexander
bad weather

Get Adobe Flash player

Ella Alexander was born in John O'Groats in 1901 and brought up in Lyth, Caithness. In this audio extract she recalls the bad winter of 1955 and the military exercise carried out to relieve the situation in northern Scotland - Operation Snowdrop.

'Interviewer: Can ye tell us about ee big snowstorms?

Oh yes, it was - Ah mind the snowstorm an Ah remember - Oh, the bairns, some o them were caught in e sch-, gettan oot o the school. They were supposed tae be sent home before it got til its worst an some o them hid tae be, e teacher had put some o them home; he was frightened to let them go on their own, because there were at much drift. It was [Drew?] Steven was e teacher at at in '55. An he stayed wi us, Ah mind at, ah-ha

Interviewer: Was e helicopters comin?

Well, e helicopter, yes, an dropped e food. I mind us in e Fountain Park. Yes, just over e dyke from whar we lived. E crossroads, e shop was just at e crossroads, ee know where at is?

Interviewer: Uh-huh.

Well, just e Fountain Park at belonged til Barrock Mains, well, the thingmy, the helicopter settled ere an dropped e food there, ye see, for e shop an then we had til go til e shop then an we could pick it up, an all them at was nearest til e shop they always came an got it from there. But it wouldnae get off, ye know, any ither where, for e roads were blocked. If it wasnae for e helicopter they would be handicapped because they would have no other conveyance, ye see, til get anything. Oh no, it was aaful handy, that.'

CAITHNESS

bad weather