Sgrìobhainn mun Talamh aig 'Hugh, Master of Lovat', samhla on 19mh linn (Dg. 1)
19th century

'S e seo duilleag a h-aon den sgrìobhainn.

Clàr-mìneachaidh

sgrìobhainnean; sgrìobhainnean-làimhe

Inverness Burgh Documents (2)

Tha an sgrìobhainn phàipeir seo, sgrìobhte ann an làmh na naoidheimh linn deug, na samhla de sgrìobhainn leis a' cheann-là 19mh Sultainn 1665 a tha a' buntainn don talamh a th' aig Ùisdean, Maighstir Lòbhat (Maighstir na Mòr-Fhaich).<br /> <br /> Am measg nan ainmean-àite san sgrìobhainn tha: am 'Manor Place of Beauly; the lands of Beaufort and Aigas', Srath Fharragaig; an Àird; Abar Tairbh; Earghlas; Srath Ghlas; Dealgros; Beul na Droma; Amhach; Meadhan nan Leigheas agus Dail Tulaich. <br /> <br /> Cuideachd san litir tha facal ann mu Sheumas Uallas agus Raibeart Hamilton, dithis de cheathrar neach-glèidhidh nan iuchair ('claviger').<br /> <br /> 'S e seo duilleag a h-aon den sgrìobhainn.<br /> <br /> [Airson beag-fhaclair de chuid de na briathran air an cleachdadh ann an sgrìobhainnean bhuirgh Inbhir Nis, feuch an lean sibh an ceangal faisg air bonn na duilleige seo.] <br /> <br /> <a href=" http://www.ambaile.org.uk/?service=asset&action=show_zoom_window_popup&language=gd&asset=708&location=grid&asset_list=19947,708&basket_item_id=undefined" target=”_blank”> Clàr-mìneachaidh</a>