Liosta de Chairbhist gun Phàigheadh, 1751 (Duilleagan 2 & 3)
Taigh-tasgaidh is Gaileiridh Ealan Inbhir Nis (stuth làmh-sgrìobhte)
cunntasan
cunntasan baile
cunntasan airgid
Deficient Feu Duties, 1751 (Pages 2 & 3)

San sgrìobhainn seo leis a' cheann-là 25mh Cèitean 1751, tha am Bàillidh Iain Mac an Tòisich, ionmhasair a bh' ann an Inbhir Nis, a' dèanamh liosta de na 'Deficient Feu Duties' na bhliadhnaichean oifigeil o Fhèill Mhìcheil 1740 gu Fèill Mhìcheil 1742.

Am measg an luchd-fiach a th' air an liostadh nach do phàigh màl-talmhainn tha: Uilleam Stiven, greusaiche; Jasper Cuithbeart, air a thogalach àrd an ceann an ear a' bhaile; Seumas Porteous Tàillear, air togalach àrd ann an Sràid na h-Eaglais; Iain Clàrc, neach-malairt; Tòmas Alves, air ròd ann an Sràid na h-Eaglais; Dòmhnall Eanraig, figheadair; Aonghas Caimbeul, cùbair; Mairead Fowler air a togalach àrd an Ceann na Drochaid; Lillias Noble, air ròd taobh an iar Abhainn Nis; Iain MacBheathain, sgrìobhadair; Morair Grannd airson iasgach air Abhainn Nis; 'Dempster' aig oighrichean Alasdair Dunbar (b' e 'dempster' oifigear cùirte a bhiodh a' gairm gu cinnteach na binn, mar a stiùireadh dha leis a' chlàrc no leis a' bhritheamh); agus Morair Chùil Lodair, air àth an taobh an iar Abhainn Nis.

Tha na fiachan gu lèir a' tighinn gu trì ceud, ochdad 's a h-aon punnd, agus còig tasdanan deug airgid Albannaich.

Tha an dealbh a' sealltainn duilleag dhà agus trì na sgrìobhainn.

sgrìobhainnean; cunntasan; cunntasan baile; cunntasan airgid