Abhainn Chomhann, Gleann Comhann
Gleann Comhann
glinn
a' coiseachd sna beanntan
a' sreap nam beanntan
River Coe, Glen Coe

Gàidhealtachd agus Eileanan; eachdraidh shòisealta; aibhnichean; lochan; beinn; beanntan; glinn; a' coiseachd sna beanntan; a' sreap nam beanntan

M E M Donaldson Collection

Tha Abhainn Chomhann a' ruith tro Ghleann Comhann. Tha Gleann Comhann a' ruith mu 10 mile don iar bho Mhòinteach Raineach gu cladaichean Loch Lìobhainn. Tha luchd-coiseachd is luchd-sreap nam beanntan glè dhèidheil air an sgìre seo. Chaidh an dealbh seo a thogail à bruach na h-aibhne sa chiad leth den 20mh linn le M.E.M. Donaldson. <br /> <br /> Rugadh Mary Ethel Muir Donaldson ann an 1876 agus thàinig i don Ghàidhealtachd mu 1908. Rinn i tòrr siubhail ann an ceann a tuath agus air taobh siar na Gàidhealtachd a' sgrìobhadh agus a' togail dhealbhan. Eadar 1912 agus 1949, sgrìobh Miss Donaldson iomadh leabhar mu eachdraidh shòisealta agus mu chleachdaidhean na Gàidhealtachd. 'S e 'Wanderings in the Western Highlands and Islands' agus 'Further Wanderings - Mainly in Argyll' as ainmeile agus tha dealbhan annta a thog i fhèin. Chaochail i ann an dachaidh-cùraim ann an Dùn Èideann ann an 1958 agus chaidh a tìodhlacadh anns an Òban <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>