Dlùth shneachda air an rathad-iarainn, 1895
Altnabreac
innealan-sèididh shneachda
sneachda
Snow blocks on railway line, 1895

GALLAIBH: Hacraig

1890an

dlùth shneachda; cathaidhean sneachda; Rathaidean-iarainn na Gàidhealtachd; cruinn-shneachda; feansaichean-sneachda; trasnain; innealan-sèididh shneachda; sneachda

Joseph Cook Collection

Trì einnseannan, a' treobhadh tro chathadh shneachda a' ruighinn seachd troighean os cionn na loidhne, dh'fhaoidte deas air Allt nam Breac, ann an sgìre Ghallaibh. Rè gheamhraidhean cruaidhe, dh'fhaodadh trì einnseanan a bhith ceangailte ri chèile, còmhla ri crann-sneachda, gus an dlùth shneachda a rèidhteach. Dh'fheumadh loidhnichean an dìon bho chathaidhean sneachda le feansaichean-sneachda, gu math tric air an dèanamh bho sheann thrasnain. Bliadhnaichean as dèidh sin, chaidh innealan airson a bhith a' sèideadh an t-sneachda air falbh an cur an àite nam feansaichean-sneachda, gus na loidhnichean a chumail rèidh. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>