Theodore Napier
Cùil Lodair
Theodore Napier

Saoilidh tu gun deach an dealbh seo de Napier a chur air uachdar dealbh de Mhòinteach Chùil Lodair

Theodore Napier

Cùil-lodair; èideadh Gàidhealach; Theodore Napier

Joseph Cook Collection

Rugadh Theodore Napier ann am Melbourne, bho phàrantan Albannach, ann an 1845. Thàinig e a dh'Alba ann an 1859 airson foghlam àrd-sgoile a chrìochnachadh agus rannsachadh a dhèanamh air ceum innleadaireachd sìobhalta. Thill e a dh'Astràilia, air sgàth a shlàinte, ann an 1865, agus chuir e seachad còig bliadhna a' dèanamh rannsachaidh ann an eòlas-leighis.<br /> <br /> Bha ùidh aige ann an àite-breith a phàrantan agus bha èideadh Gàidhealach air an còmhnaidh. Ann an 1891, stèidhich e Comann Fèin Riaghlaidh Alba is Bhioctoria. Ann an 1920, thug e seachad naoi acairean gu leth de dh'fhearann ann an Strathmore, Essendon, Bhioctoria, air chùmhnant nach biodh togalaicheana air an cuir air. B' e Pàirc Napier a bha aca air an dèidh sin.<br /> <br /> Saoilidh tu gun deach an dealbh seo de Napier a chur air uachdar dealbh de Mhòinteach Chùil Lodair <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>