Ceàrnag an Stèisein ann an Inbhir Nis
Carragh-cuimhne nan Camshronach
Taigh-òsta an Stèisein
Stèiseanan nan Rathaidean Iarainn
Station Square, Inverness

Coidsichean air an tarraing le eich taobh a-muigh Cheàrnag an Stèisein, ann an Inbhir Nis.

1900an; 1910an

Carragh-cuimhne nan Camshronach; Inbhir Nis; Ceàrnag an Stèisein; Camshronaich Ghàidhealach na Bànrigh; iomairtean; an Eiphit; an Sudan; G. Wade; Taigh-òsta an Stèisein; Stèiseanan nan Rathaidean Iarainn

Joseph Cook Collection

Coidsichean air an tarraing le eich taobh a-muigh Cheàrnag an Stèisein, ann an Inbhir Nis.<br /> <br /> Ann an làimh chlì dhen dealbh tha prìomh dhoras stèisean nan trèanaichean, air a thogail ann an 1855, bho dhealbhachadh Iòsaiph Mitchell. Chaidh a sgrios anns na 1960an.<br /> <br /> Ri taobh an stèisein chithear Taigh-òsta an Stèisein, air a thogail ann an stoighle Eadailteacha gus air a chriochnachadh ann an 1859. <br /> <br /> Tha Carragh-cuimhne nan Camshronach ann am meadhan na ceàrnaig. Tha an carragh-cuimhhne mar chuimhneachan air na thuit de Chamshronaich Ghàidhealach na Bànrigh anns na h- iomairtean anns an Eiphit agus ann an Sudan ann an 1882 agus 1885. Chaidh an carragh-cuimhne fhoillseachadh le Loch Iall, ceann-cinnidh nan Camshronach agus b' iad 79mh Camshronaich Ghàidhealach na Bànrigh a chuir suas e. B'e G. Wade à Lunnainn an snaidheadair, agus air a' charragh-cuimhmne tha Camshronach Gàidhealach le sphioncs aig a chasan. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>