Rathad-iarainn Diùc Chataibh
Dùn Robain
Diùc Chataibh
Duke of Sutherland's railway - opening ceremony

CATAIBH: Goillspidh

rathaidean-iarainn; stèiseanan rathad-iarainn; einnseanan; Diùc Chataibh

Joseph Cook Collection

Air an 20mh dhen Ògmhios 1870 chaidh Achd Pàrlamaid aontachadh a thug cead do Dhiùc Chataibh rathad-iarainn a thogail air oighreachd aige bho Ghoillspidh gu Brùra agus Brùra gu Bun Ilidh. Thòisich iad ga thogail mus do chuir iad an làmh-sgrìobhaidh ris an Achd, agus dh'fhosgladh an roinn eadar Dùn Robain agus Bun Ilidh an Iar air a' 1 dhen t- Samhain 1870.<br /> <br /> Chaidh an loidhne a thogail airson an oighrachd a leasachadh . Bha stèiseanan aig Goillspidh, Dùn Robain, Brùra, agus Loth. B' e Dùn Robain stèisean prìobhaideach an Diùc, faisg air a' chaisteal, agus chuireadh na h-ainmean Dùn Robain, Caisteal Dhùn Robain, agus Ionad Stad Dhùn Robain air. Chaidh ath-thogail ann an 1902. San Ògmhios 1874 chuir Rathad-iarainn Chataibh is Ghallaibh ris an loidhne gu tuath bho Bhun Ilidh gu Inbhir Ùig agus Inbhir Theòrsa <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>