Luchd-obrach air Rathad-iarainn na Gàidhealtachd a' dèiligeadh ri sneachd air an loidhne
neo-aithnichte
crainn shneachda
geamhraidhean
sneachda
Highland Railway workers clearing snow blocks on the line

1890an

Rathad-iarainn na Gàidhealtachd; trèanaichean smùide; cuitheachan; crainn shneachda; geamhraidhean; sneachda

Joseph Cook Collection

Luchd-obrach air Rathad-iarainn na Gàidhealtachd a' dèiligeadh ri sneachda air an loidhne. Chithear funail einnsean-smùide ri cùl na deilbh<br /> <br /> Ann an geamhraidhean cruaidh, dh'fhaodaiste trì einnseanan a cheangal ri chèile, còmhla ri fear de thrì chroinn sneachda eadar-dhealaichte, airson na loidhnichean a rèiteach. B'fheudar do loidhnichean an dìon o chuitheachan le feansaichean air an togail gu tric le seann trasnain. An dèidh sin, chuireadh sèidearan sneachda an àite nam feansaichean, agus bha iad a' cleachdadh na gaoithe a' rèiteach nan loidhnichean. Chan eil cuitheachan air an loidhne cho tric 's a bha iad o na 1900an, seach gu bheil mòran eòlais ann air a bhith a' dèiligeadh ri aimsir chruaidh agus gu bheil na geamhraidhean nas ciùine <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>