Cùirt nam Bogha, Inbhir Nis
Cùirt nam Bògha
Sràid na h-Eaglaise
Sràid na Sgoile
Bow Court, Church Street, Inverness

Chaidh an togalach ath-dhealbhachadh le Uilleam Glasden agus a dhèanamh na dhachaighean ann an 1972

INBHIR NIS: Inbhir Nis 's Am Bànath

Cùirt nam Bògha; Ceannard Sgoil Ghràmair;Talla nan Ciùird; Catriona Duff, (Druim Iubhair); Clachairean; Sia Ciùird; Uilleam Glasden; Sràid na h-Eaglaise; Sràid na Sgoile

Joseph Cook Collection

Suaicheantas air balla Cùirt nam Bogha, Inbhir Nis. 'S dòcha gun deach Cùirt nam Bogha eadar Sràid na h-Eaglaise agus Sràid na Sgoile ainmeachadh cho tràth ris an 18mh linn. Bha am fear a bha os cionn na sgoile a' fuireach anns an taigh seo anns an 18mh linn.<br /> Ann an Talla nan Ciùird tha suaicheantas air a' bhalla leis a' cheann latha 1729, a tha ag ràdh " A Chridhe Chòir Bi Dìleas 's cha Bhi Aithreachas Ort". ("Kind Heart Be True and You Shall Never Rue").Tha an togalach seo air talamh a thug Catriona Duff, (Druim Iubhair) seachad mar thiodhlaic do na Sià Ciùird ( Luchd ùird, Luchd togail, Tàillearan, Luchd Feannaidh, Breabadairean agus Greusaichean) agus do Chlachairean Inbhir Nis.<br /> Chaidh an togalach ath-dhealbhachadh le Uilleam Glasden agus a dhèanamh na dhachaighean ann an 1972 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>