A Highland Railway engine ploughing its way through snow

Einnsean Rathad-iarainn na Gàidhealtachd a' putadh tron t-sneachda

bacaidhean-sneachda; cuitheachan; rathaidean-iarainn na Gàidhealtachd; crann sneachda; feansaichean sneachda; trasnain; sèidearan sneachda; sneachda

Joseph Cook Collection

Einnsean Rathad-iarainn na Gàidhealtachd a' putadh tron t-sneachda. Glè thric bhiodh cuitheachan sneachda air na loidhnichean rè a' gheamhraidh air a' Ghàidhealtachd. Ann an geamhradh cruaidh, 's dòcha gum biodh suas ri trì einnseanan ceangailte ri chèile, agus crann sneachda ceangailte romhpa, gus na cuitheachan sneachda fhosgladh. B'fheudar dhaibh na loidhnichean a dhìon o shneachda le feansaichean a bha gu tric air an togail le seann trasnain-rèile. Sna bliadhnaichean as dèidh sin, chaidh sèidearan-sneachda a chur an àite nam feansaichean, agus bha iad sin a' cleachdadh na gaoithe gus na loidhnichean a chumail glan. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>