Morair Raibearts agus a chuideachd aig Cloich Cumberland, Mointeach Chùil Lodair
Mòinteach Chùil Lodair
Cogadh nam Boer
Cùil Lodair
Diùc Chumberland
Lord Roberts and staff at Cumberland Stone, Culloden Moor, near Inverness

1890an

Inbhir Nis; Morair Raibearts; Clach Chumberland; ceannairc nan Innseannach; Cogadh nam Boer; Cùil Lodair; Diùc Chumberland

Joseph Cook Collection

Morair Raibearts agus a chuideachd aig Cloich Chumberland, Mointeach Chùil Lodair, 1897. Bha am Morair Roberts an luib ceannairc nan Innseannach, cath Abyssinia agus Afghanistan ann an 1878-80. Ann an 1895 bha e na mharasgal-cogaidh os cionn feachd Bhreatainn ann an Cogadh nam Boer ann an 1899 Fhuair e saorsa siorramachd Inbhir Nis ann an 1893.<br /> <br /> Tha Clach Chumberland an ear air taigh Leanach an Cùil Lodair, faisg air Inbhir Nis. 'S e clach mhòr a tha innte aig a bheil ceanglaichean ri Diùc Chumberland. Thathar ag ràdh gu do stiùir e Blàr Chùil Lodair (1746) na sheasamh air mullach na cloiche seo. Ach air sgàth gu robh e air druim eich eadar a' chiad agus an dara sreath de shaighdearan anns a' bhlàr 's dòcha nach eil sgeulachd na cloiche fìor. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>