Balaich anns a' Mhargaid ann an Inbhir Nis, 1870
margaid
boireannaich a' reic iasg
clann
Group of boys in Inverness Indoor Market, 1870

Inbhir Nis; margaid; boireannaich a' reic iasg; clann

Joseph Cook Collection

Balaich anns a ' Mhargaid ann an Inbhir Nis, 1870. Tha slighe chun na margaid seo air Sràid na h-Acadamaidh, Sràid na h-Eaglais agus Sràid an Aonaidh. Chaidh a' mhargaid a losgadh gu làr ann an 1889 agus chaidh a togail a-rithist dà bhliadhna an deèdh sin aig cosgais £7158. Sa mhargaid ùir tha talla mhòr sa mheadhan agus margaid èisg. Cha robh stàilichean ann an uairsin. Bha gach neach reic a' faighinn bhùird air màl bho chomhairle a' bhaile aig 6 sgillinn gach latha. Bha boireannaich à Inbhir Nàrainn a' rèic iasg ann, mnathan nan tuathanach a' rèic ìasg, uighean, cearcan, uircein agus ìm is gruth. <br /> Bhathas a' sealltainn dhìtheanan agus a' deànamh chleasan ann an talla na margaid. Dh' fhaodadh na bùird a bhith air an cur chun na cliàthaich airson rum a thoirt do luchd amhairc. Tha bùithtean fa leth anns a' mhargaid an-diugh fo na h-aon chabair <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>