Rathad-iarainn na Gàidhealtachd, Stèisean Inbhir Nis
Companaidh Rathad-iarainn na Gàidhealtachd
Linn nan Rathaidean-iarainn
Rathaidean-iarainn Inbhir Nis agus Siorrachd Rois
Ceangal Rathaidean-iarainn Inbhir Nis is Pheairt
Highland Railway, Inverness Station

1900an; 1910an

Companaidh Rathad-iarainn na Gàidhealtachd; Stèisean Inbhir Nis; trèanaichean; trèanaichean-smùide; Linn nan Rathaidean-iarainn; Inbhir Nis; Rathaidean-iarainn Inbhir Nis agus Siorrachd Rois; Ceangal Rathaidean-iarainn Inbhir Nis is Pheairt;

Joseph Cook Collection

Rathad-iarainn na Gàidhealtachd aig Stèisean Inbhir Nis le trèanaichean a' fàgail airson a dhol gu deas. Air làimh chlì na deilbh chithear Trèan Àireamh 47, Rathad-iarainn na Gàidhealtachd.<br /> <br /> Le teachd Linn nan Rathaidean-iarainn chun na Gàidhealtachd, thàinig meudachadh ann an àireamh an t-sluaigh agus ann am malairt. B'e an t-slighe bho Inbhir Nis gu Inbhir Nàrainn a' chiad loidhne a dh'fhosgail air a' 5mh den t-Samhain, 1855 agus thàinig meudachadh eile gu luath as a dhèidh. Ann an 1858 rinneadh ceangal le Lìonradh Mòr Cheann a Tuath na h-Alba agus dh'fhosgladh an loidhne eadar Inbhir Narann agus Baile Cheith. As dèidh seo , ann an 1862, chruthaicheadh Rathad-iarainn Inbhir Nis agus Siorrachd Rois agus Ceangal Rathaidean-iarainn Inbhir Nis is Pheairt ann an 1863. Anns an Iuchar 1865 thàinig companaidhean nan rathaidean-iarainn còmhla gu bhith nan Companaidh Rathad-iarainn na Gàidhealtachd, le ionadan ceàird agus prìomh-oifis ann an Inbhir Nis. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>