Ceithir eich air aon srèin a'dol seachad air carragh cuimhne Chiùl Lodair
Mòinteach Chùil Lodair
Am Prionnsa Teràrach
Urras Naiseanta na h-alba
ceithir eich air aon srian
Four-in-hand carriage passing the memorial cairn at Culloden Battlefield

1890an

carn; Làrach Blàr Chiùl Lodair; Blàr Chiùl Lodair; Mòinteach Chiùl Lodair; Teàrlach Eìdeard Stiubhart; Am Prionnsa Teràrach; Urras Naiseanta na h-alba; ceithir eich air aon srian

Joseph Cook Collection

Ceithir eich air aon srèin a'dol seachad air carragh cuimhne Chiùl Lodair. Dh' fhas an dòigh làimhseachaidh seo cumanta aig deireadh an 19mh linn. Ron seo d' fheumadh dìthis a bhith an ceann ceithir eich. Tha sgrìobte air a' charn a chì sibh anns an dealbh " THE BATTLE OF CULLODEN WAS FOUGHT ON THIS MOOR 16TH APRIL 1746. THE GRAVES OF THE GALLANT HIGHLANDERS WHO FOUGHT FOR SCOTLAND & PRINCE CHARLIE ARE MARKED BY THE NAMES OF THEIR CLANS."<br /> <br /> Chaidh an carn a tha fichead troighe a d' arda a chur an arda ann an 1881 le Donnchadh Forbes à Ciùl Ludoir. Air an Disathuirne as fhaisg air 16mh Ghiblein gach bliadhna, tha seirbheis cuimhneachaidh air na thuit sa bhlàr. Chaidh an rathad a chi sibh 's ann dealbh a dheanamh ann an 1835, bha e a dol troimh' na h-uaighean. Chaidh an rathad a dheanamh as ùr ann an 1984 agus 1986. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>