Buidheann-airm aig camp ann an Fachabair ann an 1893, ag ullachadh airson sgrùdaidh
Fachabair
Fachabair
Volunteer camp at Fochabers in 1893, preparing for inspection

Buidhean-airm aig camp ann am Fachabair ann an 1893, a' deisealachadh airson nan oifigearan.

MOIREIBH

Joseph Cook Collection

Buidhean-airm aig camp ann am Fachabair ann an 1893, a' deisealachadh airson nan oifigearan. <br /> Chaidh am buidheann-airm a stèidheachadh na chòmhlan neo-eisimeileach agus bha e an urra riutha fhèin dè an seòrsa èididh a bhiodh orra. Ann an 1861, chaidh riaghailtean a chur an clò a' toirt stiùiridh air treànadh agus smachd, agus chaidh an stèidheachadh ann an dòigh a dhèanadh rianachd fursasta. Ann an 1871 bha buaidh aig Artaigealan Cogaidh agus Achd a' Cheannairc orra, an dèidh dhaibh tighinn fo ùghdarras Rùnaire na Stàit airson Cogadh. Ann an 1873 dh' atharraich an t-ùghdarras a-rithist gu Roinn nam buidhnean-airm, agus thàinig iad fon aon smachd ri arm na dùthcha.<br /> An dèidh ath-chruthachadh air taobh a-staigh an airm ann an 1881, bha iad nam pàirt dhe na rèiseamaidean ionadail. Ann an 1887-1888 <br /> bha iad nam Baitailean Saor-thoileach air taobh a-staigh nan rèiseamaidean. B'e an dleastanas a bhith a' coimhead an dèidh na dachaigh, agus cha robh aca ri dhol a-null thairis.<br /> <br /> Thàinig am Baitailean Saor-thoileach gu bhith na Fheachd na Dùthcha aig àm atharraichean Haldane ann an 1908. <br /> Bha aca ri bhith deiseil airson a dhol dhan Roinn Eòrpa, agus ann an 1914 thàinig orra a dhol dhan Fhraing <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>