Geamannan Inbhir Nàrainn
Inbhir Narann
cruinneachadh Bhràigh Mhàr
turasachd
Nairn Highland Games, 1906

Thòisich Geamannan Inbhir Nàrainn ann an 1867.

1900an

geamannan; rathad iarainn; Inbhir Narainn; a' Bhànrigh Victoria; cruinneachadh Bhràigh Mhàr; turasachd

Joseph Cook Collection

Thòisich Geamannan Inbhir Nàrainn ann an 1867.<br /> <br /> Tha geamannan air a bhith ann an coimhearsnachdan nan Ceilteach / nan Gàidheal bho chionn 2,000 bliadhna co-dhiù. An toiseach bhathas a' tàghadh nam fear a bh' fheàrr air sabaid aig na geamannan. A rèir a' chiad iomraidh ann an eachdraidh, 's ann anns an 11mh linn ann am Bràigh Mhàr a thòisich iad. Bha co-fharpaisich a' feuchainn an neart, an amas agus dè cho luath 's a ruitheadh iad.<br /> <br /> Tha na co-fharpaisean lùth-chleasachd fhathast mar phàirt gle mhòr dhe na Geamannan, a tha air leudachadh gu co-fharpaisean ciùil is dannsa agus reic biadh dualchasach.<br /> <br /> Thug an rathad iarainn cothrom suibhail do mhuinntir sgìre Inbhir Nis. Bha iad dèigheil air cuairtean samhraidh agus turasan latha agus bha cothrom aig sluagh mòr a bhith a' suibhal gu na geamannan a dh' fhàs fasanta an dèidh 1850. Bha seo ri linn 's gun robh a' Bhànrigh Bhioctoria a' toirt taic do Bhuidheann Gàidhealach Bhràigh Mhàr <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>