Ainmeachadh A Mòrachd a' Bhanrighe Ealasaid, Inbhir Nis, 1952
Saighdearan
tachartasan
freiceadain
Proclamation of HM Queen Elizabeth II at Inverness, 1952

Saighdearan; pròbhaist; togalaichean; fuarain; tachartasan; freiceadain

Joseph Cook Collection

Anns an dealbh seo, chithear Ainmeachadh A Mòrachd Banrigh Ealasaid aig Talla a' Bhaile, Inbhir Nis, 8 Gearran 1952. Mar a' chiad dleastanas aig an arm anns an rìoghachadh ùr, chaidh Feachd Urraim a chur air dòigh le Gàidheil Chamshronach na Banrigh. Air an taobh dheas, chithear an t-oifigear, An Caiptean PAW Allan, an ceann buidheann bhon Armlann Rèisimeideach, agus ri aghaidh na deilbhe, chithear 19 fear bhon 4mh/5mh buidheann-chatha de na Camshronaich, leis an Oifigear-taic Caiptean PL Laughton air an ceann.<br /> <br /> Chithear am Pròbhaist agus e a' tighinn a-mach bho Thaigh a' Bhaile gus ainmeachadh an t-Siorraim de 'Queen Elizabeth the Second, by the Grace of God, Queen of this Realm and all Her other Realms and Territories, Head of the Commonwealth, Defender of the Faith' a chluinntinn. Às dèidh na seirbheis, dh'iarr am Pròbhaist air na h-oifigearan gus Deoch Slàinte Dìlseachd òl ann an Taigh a' Bhaile. <br /> <br /> (Chaidh am fiosrachadh seo a thoirt seachad le Taigh-tasgaidh Rèisimeideach nan Gàidheal, Dùn Deòrsa). <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>