Deisealachadh airson Iubaili Daoimein na Ban-rìgh Bhioctoria, Inbhir Nis
Taigh Baile Inbhir Nis
Iubaili Daoimein
comharrachadh
Preparations for Queen Victoria's Diamond Jubilee, Inverness High St, 1897

Taigh Baile Inbhir Nis; Iubaili Daoimein; comharrachadh

Joseph Cook Collection

Ullachadh airson Iubaili Daoimein na Ban-rìgh Bhictoria, An Àrd Shràid, Inbhir Nis, an t-Ògmhios, 1897. Tha Taigh a' Bhaile air a sgeadachadh le brataichean agus sròlach. Tha na brataichean ann an Gàidhlig agus tha iad ag ràdh "Cho fad 's a mhaireas Clach na Cùdain, mairidh cliù iomraiteach na Ban-rìgh Bhictoria nar cuimhne." <br /> <br /> Chumadh cuimhneachain ionadail airson Iubaili Daoimein na Ban-rìgh Bhictoria anns gach coimhearsnachd ann am Breatainn, cha mhòr. Chaidh a chuimhneachadh air feadh Iompaireachd Bhreatainn cuideachd. Thàinig comuinn ionadail, buidhnean agus daoine fa leth còmhla gus trì fichead bliadhna na Ban-rìgh air an rìgh-chathair a chomharrachadh. B' e àm a bha seo nuair a chaidh mòran charraighean cuimhne, tallaichean baile agus togalaichean a thogail <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>