Fosgladh liosan teanas, Rathad an Easbaig, Inbhir Nis, 1892
lios teanas
Opening of tennis courts, Bishop's Road, Inverness, 1892

Fosgladh liosan teanas, Rathad an Easbaig, Inbhir Nis, 1892, leis a' Bhall Pàrlamaid ionadail, Raibeart Finlay. Bha e air aithris ann an Courier Inbhir Nis, 'Tha na liosan, a tha am measg an fheadhainn as fheàrr san tuath, air an dealbh ann an deagh stoidhle. Tha an Cluba Teanas, a tha air àrdachadh mòr fhaighinn ann an àireamhan bhall, airidh air moladh airson an t-soirbheachais a tha air tighinn an cois an cuid oidhirpean gus liosan cho uidheamaichte a sholarachadh.'

Chaidh teanas lios a thoirt a Bhreatainn tràth sna 1870an agus ro dheireadh na linne, bha liosan teanas agus clubaichean teanas air tighinn gu bith air feadh na dùthcha, agus cuideachd an Gàidhealtachd na h-Alba. Bha am meudachadh seo mar sgàthan air cho mòr 's a bha spòrs agus clubaichean a' fàs gu nàiseanta aig an àm seo - cha robh daoine ag obair uairean cho fada agus bha barrachd ùine aca dhaibh fhèin. Thòisich boireannaich cuideachd air compàirt a ghabhail anns na spòrsan as calma 's tha seo fhèin na theisteanas air na h-atharrachaidhean a bha a' tighinn air an inbhe agus air an dùil

lios teanas; Inbhir Nis