Pìobairean Bhràgad Shaor-thoileach na Gàidhealtachd ann an Inbhir Ghòrdain san Og-mhios 1893
Inbhir Ghòrdain
còmhlain pìoba
Highland Volunteer Brigade pipers at Invergordon in June 1893

Pìobairean Bhràgad Shaor-thoileach na Gàidhealtachd ann an Inbhir Ghòrdain san Òg-mhios 1893.

ROS: Ros Cuithne

pìobairean Bhràgad Shaor-thoileach na Gàidhealtachd; Inbhir Ghòrdain; Buidhnean-airm Saor-thoileach; dìon na dùthcha; Feachd Tìreil; còmhlain pìoba

Joseph Cook Collection

Pìobairean Bhràgad Shaor-thoileach na Gàidhealtachd ann an Inbhir Ghòrdain san Òg-mhios 1893.<br /> As dèidh Ath-leasachaidhean an Airm ann an 1881, thàinig na bràgadan saor-thoileach gu bhith nam pàirt coileanta dhe na rèiseamaidean ionadail. Ann an 1887-1888, bha iad air an cur an dreuchd ùr mar Bhuidhnean-airm Saor-thoileach fon cuid rèiseamaidean phàrantail. Bha obair nam Buidhnean-airm cuibhrichte ri dìon na dùthcha, agus cha robh aca ri seirbheis a dhèanamh thall thairis. <br /> Thàinig na Buidhnean-airm Saor-thoileach gu bhith na Fheachd Tìreil fo leasachaidhean Haldane ann an 1908, agus bha an dreuchd air atharrachadh gu bhith ag obair, nam biodh feum orra, mar fheachd taiceil san Roinn Eòrpa. Chaidh am plana seo a chur gu feum ann an 1914 nuair a chaidh am Feachd Tìreil a chur gu seirbheis san Fhraing <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>