Oileanaich Acadamaidh Rìoghail Inbhir Nis, bliadhna acadaimeagach 1877/78
Acadamaidh Rìoghail Inbhir Nis
Sgoil Gràmair
Abaid Dhoimineacan
Sràid a' Mhanaich
Inverness Royal Academy students, academic year 1877/78

1870an

Acadamaidh Rìoghail Inbhir Nis; Mgr Somhairle Mac Thòmais; Seann Acadamaidh Rìoghail; Sràid an Acadamaidh; Inbhir Nis; Rathad Midmills; Sgoil Gràmair; Abaid Dhoimineacan; Sràid a' Mhanaich

Joseph Cook Collection

Oileanaich Acadamaidh Rìoghail Inbhir Nis sa bhliadhna acadaimeagach 1877/78. Chithear am Maighstear Beurla, Mgr Somhairle MacThòmais, ann am meadhan na deilbh.<br /> <br /> Bha togalach an t-Seann Acadamaidh Rìoghail air Sràid an Acadamaidh air a chleachdadh mar sgoil gu 1895, nuair a ghluais an Acadamaidh gu Rathad Midmills. Tha eachdraidh an Acadamaidh a' dol air ais gu 1792, nuair a ghabh e thairis cuid dhe na sgoilearan agus an luchd-obrach bhon Sgoil Ghràmair sa bhaile. Thathar an dùil gun tàinig an sgoil ghràmair, a bha suidhichte bho 1668 air làrach an togalaich a tha an-diugh air aithneachadh mar Ionad Dhunbar, bho sgoil na bu tràithe a bha air a leasachadh bho Mhanachainn Dhoimineacanach a chaidh a stèidheachadh ann an 1223, ann an sgìre Sràid na Manachainn ann an Inbhir Nis <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>