Fir-carbaid, MacRath & Dick, Inbhir Nis
fir-carbaid
carbadan motair
luchd-fastaidh charbadan
gnìomhachas mhotair
Cabmen, Macrae & Dick, Inverness

fir-carbaid; Mac Rath & Dick; Ruairidh Mac Rath; Uilleam Mac Rath; luchd-fastaidh each; maighstearan puist; carbadan motair; luchd-fastaidh charbadan; gnìomhachas mhotair

Joseph Cook Collection

Fir-carbaid MhicRath & Dick, buidheann sheirbheisean còmhdhail. Ann an 1878 thàinig Ruairidh MacRath às a' Mhanachainn agus Uilleam Dick às a' Chaisteal Dhearg còmhla mar chompanaidh ghnothaich a bha a' tabhann eich agus charbaidean air an tarraing le eich air màl agus bha iad cuideachd ag obrachadh mar bhuidheann puist.<br /> <br /> Le teachd a' chàir, ghabh MacRath & Dick ùidh, chan ann a-mhàin ann a bhith a' fastadh chàraichean ach cuideachd ann a bhith gan seirbheiseachadh agus gan reic. Fhad 's a bha an taobh seo dhen ghnothaich a' meudachadh, lùghdaich taobh fastadh nan each agus a' phostaireachd. An-diugh tha a' chompanaidh fhathast na fhear dhe na buidhnean gnothaich chàraichean as motha a tha an ceann a tuath Alba <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>