Caismeachd Sgaoilidh 2na Buidheann-chatha nan Camshronach, 1948
Cook
an dara Cath Rèiseamaid de Chamshronaich na Ban-rìgh
Rèiseamaid nan Camshronach
Rèiseamaidean Gàidhealach
Disbandment Parade of 2nd Battalion The Queen's Own Cameron Highlanders, 1948

1940an

aodach armailteach; armailt; cogaidhean; airm; arm; làmhachas; cogaidhean mòra; an dara Cath Rèiseamaid de Chamshronaich na Ban-rìgh; Rèiseamaid nan Camshronach; Rèiseamaidean Gàidhealach

Joseph Cook Collection

Mar phàirt den lùghdachadh air Arm Bhreatainn às dèidh an Dara Cogaidh, chaidh an 2ra Buidhnean-catha Proifeiseanta de na Rèisimeidean coisridh a thoirt far an Òrdugh Batail. Chaidh a' Chaismeachd Sgaoilidh aig na 2na Camshronaich a chumail aig Gearastan nan Camshronach ann an Inbhir Nis, dachaigh na Rèisimeid, air 30 Ògmhios 1948. Chaidh a' chaismeachd a sgrùdadh le Còrnaileir na Rèisimeid, Am Màidsear Seanalair Sir Seumas Drew KBE, CB, DSO, MC. Chaidh Dathan na 2na Buidhhe-catha a chur suas ann an Talla Borg Rìoghail Inbhir Nis às dèidh sgaoileadh na Rèisimeid. <br /> <br /> (Chaidh am fiosrachadh seo a thoirt seachad le Taigh-tasgaidh Rèisimeideach nan Gàidheal, Dùn Deòrsa). <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>