Pìobairean aig a' Choinneimh mu Thuath
còmhlain
co-fharpaisean
cleasan Gaidhealach
Pipers at the Northern Meeting

còmhlain; Coinneamh mu Thuath; pìobaireachd; co-fharpaisean; cleasan Gaidhealach

Joseph Cook Collection

Tha Pìobaireachd cudromach ann an dualchas na Gàidhealtachd agus tha e bunaiteach aig Cruinneachadh Gàidhealach sam bith. <br /> <br /> Chaidh Comunn a' Choinneachaidh mu Thuath a stèidheachadh air an 11mh dhen Òg-mhios 1788 ann an Talla Baile Inbhir Nis leis an amas a bhith a' cur chleasan air dòigh leithid fèisean dannsa agus sealg airson uaislean na Gaidhealtachd. Ann an 1790 chaidh seòmraichean a' Chomuinn fhèin a thogail air Sràid na h-Eaglais agus bha iad stèidhichte an sin gu 1963.<br /> <br /> Ann an 1822 thug an Comunn cuideachadh airgid airson Cleasan Gàidhealach a bha air an cumail aig Dùnan Cruaidh. Thàinig na cleasan seo gu bhith gan cumail gach bliadhna bho 1837 agus thog an Comunn Pàirc a' Choinneachaidh mu Thuath ann an Sràid Ardrois air a shon. De na tachartasan sòisealta a bhiodh aca aig aon uair chan eil air fhàgail ach Co-fharpais Phìobaireachd Bhliadhnail a' Choinneachaidh mu Thuath <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>