Buidheann Geòlais Inbhir Nis air bòrd "Glengarry"
Loch Nis
Inverness Field Club aboard 'Glengarry'

Anns an dealbh seo tha Buidheann Geòlais Inbhir Nis air bòrd 'Glengarry' air Loch Nis

This picture shows Field Club members aboard 'Glengarry' on Loch Ness

Buidheann Geòlais Inbhir Nis; Aiseagan; Caledonian Mac a' Bhriuthain;

Joseph Cook Collection

Rinn an t-ollamh Young à Oilthigh Ghlaschu sreath òraidean air Geòlas na h- Alba anns an Talla Chiùil air Sràid an Aonaidh anns an t-Samhain 1875. Chòrd seo ri daoine cho mòr agus gun deach buidheann gu Obar Itheachan a rannsachadh geòlas na sgìre sin agus an t-Ollamh air an ceann. An ceann cola-deug, bhathas a' bruidhinn air buidheann saidheansail a stèideachadh a bhiodh a' rannsachadh geòlas , eachdraidh nàdair, airceòlas agus lus eòlas an àite. Chaidh a stèidheachadh gu foirmeil air an 8mh Dùbhlachd 1875 ann an Taigh Osta Waverly agus chaidh a' chiad choinneamh phoblach a chumail ann an Talla a' Bhaile air 11mh dhen Fhaoilleach 1876.<br /> <br /> Anns an dealbh seo tha Buidheann Geòlais Inbhir Nis air bòrd 'Glengarry' air Loch Nis<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> This picture shows Field Club members aboard 'Glengarry' on Loch Ness <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>