Sealladh de Chathair-eaglais an Naoimh Anndra, thairis air Abhainn Nis
Cathair-eaglais an Naoimh Anndra
eaglaisean
ath-leasachadh
A view of St. Andrew's Cathedral , over the River Ness

Cathair-eaglais an Naoimh Anndra; Alasdair Ros; cathair eaglaisean; eaglaisean; ath-leasachadh

Joseph Cook Collection

Chaidh Cathair-eaglais an Naoimh Anndra, a bha air a togail eadar 1866 agus 1869, a dealbhachadh le Alasdair Ros. Coisrigte ann an 1874, b'I a' chiad chathair-eaglais a chaidh a togail ann am Breatann an dèidh an ath-leasachaidh.<br /> <br /> Anns a' chiad phlanaichean dhen chathair-eaglais bha dà spìodall de 100 troigh, clobhsa, agus seansail fada na b' fhaide, ach cha deach an togail riamh. Thathar an dùil gun robh an dealbh stèidhichte air Cathair eaglais Ghothic Mhoireibh, ann an Eilginn.<br /> <br /> Air a' bhogha timcheall air an uinneig san trainseapt tha each agus cuibhealh air an snaidheadh. Fhad 's a bhathar a' togail an togalaich, thathar a' creidsinn gun robhar a' togail nan clachan le pulaidh agus cuibheall a bha air a tionndadh le eich. Goirid mus deach crìoch a chur air an togalach, shleamhnaich tè de na clachan seo agus mharbhadh an t-each. Tha an snaidheadh seo mar chuimhhneachan air a' bheathach. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>