Am Morair Seòras Moireach
Iain Moireach
Monadh Chùil Lodair
Blàr Chùil Lodair
Seumasaich
Lord George Murray

INBHIR NIS: Inbhir Nis 's Am Bànath

Am Morair Seòras Moireach; Iain Moireach; Diùc Athaill; Prionnsa Teàrlach Eideard Stiùbhart; Aramach1715; Aramach1745; Monadh Chùil Lodair; Blàr Chùil Lodair; Seumasaich

Joseph Cook Collection (illustrations)

Dealbh-camara de dh'ìomhaigh dhen Mhorair Seòras Moireach. Rugadh e an 1694 do Iain Moireach, ciad Dhiùc Athaill, agus ghabh e compàirt ann an Aramach 1715 agus 1745 nan Seumasach. Ged a bha e na neach-taic dìleas agus na cheannard do Theàrlach Eideard Stiùbhart, dh'aithnich am Moireach an t-amaideas a bha gu bhith ann an Aramach 1745. <br /> <br /> Mu Mhonadh Chùil Lodair, sgrìobh e as dèidh làimh, "Cha b'urrainn do thalamh na bu mhì-fhreagraiche a bhith ann do Ghàidheil." Bha seo air sgàth 's gur e talamh còmhnard a bha sa mhonadh, gu math mì-fhreagarrach airson dòigh sabaid nan Albannach, ach air leth freagarrach airson làmhachas an taoibh eile. As dèidh dhan Aramach fàiligeadh, theich e à Breatainn, agus bhàsaich e san Òlaind ann an 1760 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>