Caisteal Chaladair bho Abhainn Chaladair, Inbhir Narann
Caladar
craobh iubhair
droigheann
asalan
Cawdor Castle as seen from Cawdor Burn, Nairn

Caisteal Chaladair; Morair Chaladair; Abhainn Chaladair; uirsgeulan; craobh iubhair; droigheann; asalan

Joseph Cook Collection

Caisteal Chaladair bho Abhainn Chaladair, Inbhir Narann. Chaidh cuid dhen chaisteal seo a thogail anns a' 14mh linn agus b'e gearastan a thog Morair Chaladair dha fhèin a bha ann bho thùs. Chaidh tùr a thogail anns na meadhan linntean timcheall air craoibh uirsgeulaich. A rèir beul-aithris fhuair Morair Chaladair teachdaireachd ann am bruadar gum feumadh e òr a chur air asail. Dh'fheumadh e an asal a leigeal às agus a leantainn. Far an stadadh am beathach bu chòir dha caisteal a thogail. Laigh an asail ri taobh droighinn no iubhair, agus sin far an deach làrach an tùir a ghlanadh. Tha na tha air fhàgail dhen chraoibh air a gleidheadh fo ghlais ann am bonn an tùir <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>