Buidheann Saor-dhìonadairean Rois
neo-aithnichte
Cathan Saor-dhìonaidairean
Ross Volunteer Band

Buidheann Saor-dhìonadairean Rois.

Buidheann Saor-dhìonadairean Rois; Cathan Clèireachail; Cathan Saor-dhìonaidairean

Joseph Cook Collection

Buidheann Saor-dhìonadairean Rois.<br /> <br /> An toiseach rinneadh buidhnean-airm nan saor-dhìonadairean mar chompanaidhean neo-eisimeileach, agus thagh na saor-dhìonadairean fhèin an aodach. Ann an 1861, chaidh riaghailtean a chlò-bhualadh a thaobh rian agus trèanadh nan saor-dhìonadairean, agus bha na companaidhean gan rèiteachadh mar Chathan Clèireachail. Ann an 1871, thàinig iad fo smachd Achd Artaigealan Cogaidh agus Ar-a-mach, an dèidh an toirt thairis do Rùnaire na Stàite airson Cogaidh. Ann an 1873, bha iad fo smachd nan Armlann Catha, agus airson a' chiad uair chaidh an rèiteachadh gu foirmeil leis an Arm Cheangailte.<br /> <br /> An dèidh Ath-leasachaidhean an Airm ann an 1881, dh'fhàs na cathan Saor-dhìonadairean mar aon le rèiseamaidean ionadail. Ann an 1887-1888, chaidh ath-ainmeachadh mar Chathan Saor-dhìonadairean nan ceann-rèiseamaidean. Rinn iad dìon aig an taigh, agus cha b'fheudar dhaibh a dhol a null thairis. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>