Maraiche ann an Inbhir Ghòrdain
Inbhir Ghòrdain
bàtaichean cogaidh
Marines at Invergordon

ROS: Ros Cuithne

An Cabhlach Rìoghail; bàtaichean cogaidh

Joseph Cook Collection

Ann an 1931 bha £170,000,000 a dhìth air Ciste-Ionmhais an Riaghaltais. Am measg nam molaidhean aig Coimisean nan Cosgaisean Nàiseanta bha aig luchd-obrach a' Chabhlaich Rìoghail ri 10% nas lugha de phàigheadh fhaighinn. Chualas an naidheachd nuair a bha bàtaichean cogaidh Feachd a' Chuain Shiar, a' cruinneachadh aig Inbhir Ghòrdain. Rinn cuid dhe na pàipearan naidheachd mearachd le bhith ag ràdh gun robh an gearradh pàighidh cho àrd ri 25%. Chaidh comataidh stailc a stèidheachadh a thug air seòldairean air 15 dhe na bàtaichean, gun a bhith a' toirt feart air òrdain gus an deigheadh coimhead ri na gearraidhean pàighidh a-rithist. Mhair an stailc dà latha agus bha I seachad an uair a chaidh cur às dha na gearraidhean pàighidh. B' e a' cheannairc seo fear dhe na h-adhbharan gun deach earrainnean an òir air leth bho earrainnean an airgid <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>