Maids Crolaidh
neo-aithnichte
Maids Mòr
Curling Bonspiel

Luchd-curlaidh a' gabhail pàirt ann am bonspiel ionadail. Chan eil fhios càit a bheil e.

Maids Crolaidh

croladh; spòrs; lòintean; deigh; lochan; clachan; co-fharpaisean; clachan curlaidh; geamaichean; comainn; Maids Mòr

Joseph Cook Collection

Luchd-curlaidh a' gabhail pàirt ann am bonspiel ionadail. Chan eil fhios càit a bheil e.<br /> <br /> Thuirteadh gur ann an Alba san t-16mh linn a thòisich curladh. Rinneadh riaghailtean an latha an-diugh am meadhan an 19mh linn, ceathrar san sgioba, gach fear dhiubh a' tilgeil dà chloich. An toiseach chluicheadh e a-muigh air lochan nàdarra agus linneachan air an togail gu sònraichte, ach bhon chiad gheama a-staigh ann an Glaschu ann an 1907, is ainneamh a chluicheadh an geama a-muigh.<br /> <br /> Is e co-fharpais curlaidh a th'ann am Bonspiel air 2-3 latha aig deireadh seachdain. Tha bonspiel a' toirt cothrom math air fealla-dhà, coinneachadh ri luchd curlaidh eile, ithe is òl. Tha e coltach ri picnic, ach sa Gheamhradh an àite as t-Samhradh.<br /> <br /> Is e 'Am Bonspiel' no 'Maids Mòr' co-fharpais mhòr eadar Tuath agus Deas air Loch Teàdhaich ann an Siorrachd Pheairt. Bu chòir 7 òirlich de thiughad a bhith san deigh mus tèid e air adhart. Mar seo, cha do chluicheadh am 'Maids Mòr' ach 33 uairean sna 150 bliadhna mu dheireadh agus 3 uairean bho 1945 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>