Dr Alasdair Ros air turas de Chluba Achadh Inbhir Nis
Dr. Alasdair Ros
Probhaistean
Dr. Alexander Ross at an Inverness Field Club outing

Dr Alasdair Ros ( air an làimh chlì) air turas de Chluba Achadh Inbir Nis.

Chaochail an Dr Alasdair Ros ann an 1925, an dèidh beatha euchdmhor.

INBHIR NIS: Inbhir Nis 's Am Bànath

Dr. Alasdair Ros; Club Achadh Inbhir Nis; ailtirean; Institiùd Dhr Bell; Pàirc Farraline; an Ridire Alasdair MacMhathain; Sràid an Aonaidh; Probhaistean

Joseph Cook Collection

Dr Alasdair Ros ( air an làimh chlì) air turas de Chluba Achadh Inbir Nis.<br /> <br /> Rugadh e ann am Breachan, ri linn Uilleam IV, agus thog an Dr Alasdair Ros ainm mar 'The Christopher Wren of the Highlands', seach gun robh buadhan ailtireachd air leth aige. Thàinig e a dh' Inbhir Nis nuair a bha e òg, còmhla ri athair, a bha cuideachd na ailtire. Bha iad a' fuireach air Sràid na h-Eaglais, far an robh oifis gnìomhachais aig athair. Bhiodh Alasadir a' dol gu Institiùd Dhr Bell ann am Pàirc Farraline. Thathar dhen bheachd gun do dh'ionnsaich e a dhreuchd ann an gnìomhachas athar. Nuair a bha e 19, bhàsaich athair, agus aig aois 20 thàinig e gu bhith na ailtire ann an gnìomhachas an teaghlaich.<br /> Grunn bhliadhnaichean an dèidh sin, thàinig e gu bhith na bhàillidh don Ridire Alasdair MacMhathain, BP Ardrois, a bha air oighreachdan Mhòrdun a cheannach. Bha leasachadh na sgìre eadar Mòrdun agus Eaglais an Naoimh Anndra, agus Sràid an Aonaidh an urra ri Alasdair Ros.<br /> Ann an 1881, thàinig e gu bhith na bhall de Chomhairle a' Bhaile, agus bha e na Phròbhaist bho 1889-1895. Bha dealbhachadh ghrunn thaighean-deilbh, sgoiltean, eaglaisean agus taighean air feadh na Gàidhealtachd an urra ris an Dr Ros.<br /> <br /> Chaochail an Dr Alasdair Ros ann an 1925, an dèidh beatha euchdmhor. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>