Baintighearna NicBheatha
Stratford on Avon
Buill-pàrlamaid
gràbhaladh
Lady Macbeth

ìomhaighean; Buill-pàrlamaid; gràbhaladh

Joseph Cook Collection

'S e seo ìomhaigh de Bhaintighearna NicBheatha, o Chuimhneachan Gower ann an Stratford on Avon. Anns a' chàrn-cuimhne tha ìomhaighean de Phrionnsa Hal, Hamlet, Baintighearna NicBheatha is Falstaff mu thimcheall ìomhaigh de Shakespeare na shuidhe. Thug Morair Raghnall Sutharlanach Leveson Gower na thìodhlac dhan bhaile e. Chaidh an ìomhaigh a thogail ann an 1888 is chaidh a ghluasad ann an 1933, nuair a chaidh Taigh-cluiche Rìoghail Shakespeare a thogail.<br /> <br /> B' e dara mac Dhiùc Chataibh a bh'ann an Gower (1845 - 1916). Bha e na Bhall-pàrlamaid do Chataibh o 1867 gu 1874.<br /> <br /> Tha pìos air a thogail à 'MacBeth' air cùlaibh na h-ìomhaigh: 'Life's but a walking shadow, a poor player That struts and frets his hour upon the stage And then is heard no more' <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>