Caisteal Urchardainn air cladach Loch Nis
Druim na Drochaid
Triath nan Eilean
Seumasaich
Urquhart Castle on the shores of Loch Ness

Caisteal Urchardainn; Loch Nis; Ailean Durward; Cogaidhean Saorsa; Triath nan Eilean; Seumasaich

Joseph Cook Collection

Caisteal Urchardainn air cladach Loch Nis. Ged a fhuaradh fianais gun robh dùn san àite ann an Linn an Iarainn, tha na sgrìobhaidhean as tràithe mu chaistel mu 1200. Tha cuid dhen tobhta a tha ann an-diugh de dhaingneach an 13mh linn a bha aig Ailean Durward bho 1229. Bha seo air an tom as àirde agus b' e dùn le ballaichean cloiche a bh' ann.<br /> <br /> Chaidh na togalaichean eile a thogail sa 14mh linn. Is iomadh uair a bha an caisteal fo shèist rè eachdraidh, agus chaidh a ghlacadh agus ath-ghlacadh le na h-Albannaich agus na Sasannaich rè Cogaidhean na Saorsa. Chaidh a sgrios le Triath nan Eilean ann an 1513 agus an t-àite gu lèir a mhilleadh. Aig deireadh an t-17mh linn, chuireadh an caisteal a lìonadh le stuth spreadhaidha gus a chur na smàl gus nach b'urrainn dha na Seumasaich a chleachdadh.<br /> <br /> Eadar 1912 is 1922, chaidh an caisteal a chladhach agus ath-nuadhachadh. Tha e a-nis fo chùram Alba Eachdraidheil <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>