Einnsean 'Barney 0-6-0' aig Rathad-iarainn na Gàidhealtachd ann an geamhradh cruaidh
Bun Ilidh
trasnain
sèidearan-sneachda
sneachda
Highland Railway engine 'Barney 0-6-0' during a severe highland winter

1900an

cuitheachan; rathaidean-iarainn na Gàidhealtachd; crainn shneachda; feansaichean sneachda; trasnain; sèidearan-sneachda; sneachda

Joseph Cook Collection

Einnsean 'Barney 0-6-0' le Rathad-iarainn na Gàidhealtachd le crann-sneachda, a' tighinn gu Bun Ilidh, san stoirm-shneachda mhòir ann an 1906.<br /> <br /> Ann an geamhraidhean cruaidh, dh'fhaodadh trì einseanan an ceangal ri chèile, còmhla ri fear de thrì crainn-shneachda eadar-dhealaichte, airson na loidhnichean a rèiteach. B' fheudar loidhnichean an dìon o chuitheachan le feansaichean air an togail gu tric le seann trasnain. An dèidh sin, chuireadh sèidearan-sneachda an àite nam feansaichean, agus bha iad a' cleachdadh na gaoithe airson na loidhnichean a rèiteach.<br /> <br /> Chan eil cuitheachan air an loidhne cho tric 's a bha iad o na 1900an, seach gu bheil barrachd eòlais ann air dèiligeadh ri aimsir chruaidh agus gu bheil geamhraidhean nas ciùine <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>