Sealladh den 'Grant Vibration Rod'
neo-aithnichte

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Highland Photographic Archive

fìdhlearan; fidheall; a' fìdhlearachd; slatan-iasgaich; iasgach; iasgairean

Alexander Grant (photographs)

B' ann à Battangorm, Drochaid Chàrr a bha Alasdair Grannd (1856 - 1942) agus 's ann à sin a fhuair e am far-ainm aige - 'Battan'. B' ann nuair a bha e na bhalach a thàinig e faisg air an dà rud a b' fheàrr leis na bheatha - a' fìdhlearachd agus ag iasgach. Dh' fhàs e anabarrach math anns na dà dhiubh; mar iasgair ann a bhith ag innleachadh slat-iasgach ris an canar 'Grant Vibration Rod', agus mar fhìdhlear agus e na cheannard air Comann Gàidhealach Srath-spè agus Ruidhle airson cha mhòr dà fhichead bliadhna agus cuideachd ann a bhith ealanta ann an dèanamh fhidhealan. Cuideachd, dh'innlich e fìdheall a bha cruinn ris an canar 'Rondello'. Chithear eisimpleirean de shlat-iasgaich, fidheall agus Rondello Alasdair Ghrannd ann an Gailearaidh Ealain agus Taigh-tasgaidh Inbhir Nis.<br /> <br /> Chithear 'Grant Vibration Rod' ga feuchainn a-mach anns an dealbh seo, le Grannd (an dara duine bhon làimh chlì) <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a><br />