Mgr McEwen, Mgr Whitelaw, Mgr David agus Mgr Roberts
neo-aithnichte
Photograph of McEwen, Whitelaw, David and Roberts

Anns an deilbh seo, chithear Mgr McEwen, Mgr Whitelaw, Mgr David agus Mgr Roberts.

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Highland Photographic Archive

rathaidean-iarainn; treanaichean; còmhdhail; innleadairean; luchd-poilitigs; am Pàrtaidh Tòraidheach;

Railway Lantern Slides

Anns an deilbh seo, chithear Mgr McEwen, Mgr Whitelaw, Mgr David agus Mgr Roberts.<br /> <br /> Bha Uilleam Whitelaw (1868-1946) na Chathraiche air Rathad-iarainn na Gàidhealtachd (Highland Railway) agus an uair sin air an North British agus an LNER. Fhuair a chuid foghlaim ann an Harrow agus Oilthigh Cambridge agus bha e na Bhall Pàrlamaid airson Cathair Pheairt eadar 1892 agus 1895. B' e Uilleam Whitelaw seanair an neach-poilitigs Tòraidheach ainmeil Uilleam Whitelaw (1918-1999) a bha na mhinistear ann an Riaghaltas Mairead Thatcher. <br /> <br /> B' e Uilleam Roberts Prìomh Innleadair Rathad-iarainn na Gàidhealtachd eadar 1898 agus 1913. Ann an 1870 bha e an sàs ann an obair-suirbhidh air Rathad-iarainn Chataibh is Ghallaibh agus dh'obraich e mar innleadair don chompanaidh gu 1874. Dh'obraich e an uair sin airson Eachann MacCoinnich air Rathad-iarainn Dhùn Phàrlain is Inbhir Chèitinn, Tunail Eglinton, Cidhe Stobcross agus Rathad-iarainn nan Innseachan an Ear mus do thill e don Ghàidhealtachd. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a><br />