TIOTAL
HR 144 'Blair Castle' air a sgeadachadh airson an 'Further North Grand Press Tour' den Ghàidhealtachd
GB1796_RAILWAYSLIDES_02_473
neo-aithnichte
1906
11655
rathaidean-iarainn
treanaichean
còmhdhail
locothan
einnseinean
smuid
Rathad-iarainn na Gàidhealtachd
HR 144 'Blair Castle' 'decorated to pull the "Grand Press" tour of the Highlands

Chaidh 'Blair Castle' àireamhachadh 14679 leis an LMS agus lean i ann an seirbheis gu 1936.

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Highland Photographic Archive

1900an

rathaidean-iarainn; treanaichean; còmhdhail; locothan; einnseinean; smuid; Rathad-iarainn na Gàidhealtachd;

Railway Lantern Slides

Tha an dealbh camara seo a' sealltainn HR 144 'Blair Castle' air a sgeadachadh airson 'Further North Grand Press Tour'. B' e sin sreath de chuairtean sònraichte san Ògmhios 1906, air a chur air dòigh airson luchd-naidheachd à Lunnainn.<br /> <br /> Chaidh a' chiad baidse de locothan luath luchd-siubhail clas 'Castle' aig Rathad-iarainn na Gàidhealtachd (Highland Railway -HR) a thoirt a-steach ann an 1900 le Pàdraig Druiminn. Chaidh a' chiad sia (àireamhan 140 gu 145) a thogail le Dubs ann an Glaschu agus chaidh an lìbhrigeadh san Ògmhios air a' bhliadhna sin. Chaidh ceithir eile (àireamhan 146 gu 149), a chaidh a thogail le Dubs cuideachd, fhaighinn san Iuchar 1902 agus chaidh a dhà eile (àireamhan 35 agus 36) a thogail leis an North British Locomotive Co. ann an 1910 agus 1911. Gluais iad uile gu sealbh LMS (London, Midland and Scottish) aig àm a' Chruinneachaidh (Grouping) ann an 1923. Bha iad uile air an toirt a-mach à seirbheis ro stàit-shealbhachadh (nationalisation) nan rathad-iarainn ann an 1948.<br /> <br /> Chaidh 'Blair Castle' àireamhachadh 14679 leis an LMS agus lean i ann an seirbheis gu 1936. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>