Loco le crann-sneachda a' toirt ionnsaigh air sneachd domhainn
neo-aithnichte
A locomotive with snow plough charging a heavy snow wreath

Anns an dealbh seo, chithear loco a' toirt ionnsaigh air sneachd domhainn.

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Highland Photographic Archive

rathaidean-iarainn; treanaichean; còmhdhail; locothan; einnseinnean; smuid/ sneachd; Rathad-iarainn na Gaidhealtachd;

Railway Lantern Slides

Anns an dealbh seo, chithear loco a' toirt ionnsaigh air sneachd domhainn.<br /> <br /> Bha na rathaidean-iarainn air Ghàidhealtachd buailteach a bhith a' faighinn droch gheamhraidhean gu h-àraidh anns an dàrna leth den 19mh linn, nuair a bha na loidhnichean ùr. Chaidh feansaichean a chur suas ach cha robh iad èifeachdach. <br /> <br /> Sna 1860an chaidh croinn-shneachda a dheilbh agus a thogail aig ionad-obrach an rathaid-iarainn ann an Inbhir Nis. B' urrainn dhaibh cuitheachan cho domhainn ri 12 throigh a ghluasad. Bhiodh suas ri ceithir einnseanan air an ceangal ri chèile agus bhiodh an crann a' dèanamh 'ionnsaigh' air a' chuithe-sneachda bho mu leth-mhìle air falbh. Bha flapaichean cliathaich air lùdagan aca a ghabhadh am pasgadh nuair nach robh iad gan cleachdadh. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a><br />