Tubaist ann an Coile Chneagaidh mar thoradh air craobh a chaidh a leigeil ann an stoirm
Coille Chneagaidh
Accident at Killiekrankie caused by a tree blown down onto the line during a storm

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Highland Photographic Archive

PEAIRT: Blàr Athall

1890an

rathaidean-iarainn; treanaichean; còmhdhail; stèiseanan dùinte; seann stèiseanan; locothan; einnsinnean; smuid;

Railway Lantern Slides

Chaidh HR 71 'Clachnacuddin' agus loco nach aithnichear far na loidhne ann an Coille Chneagaidh san t-Samhain 1893.<br /> <br /> Bha HR 71 air aon den chlas 'Duke' de locothan airson seirbheisean luath do luchd-siubhail. Chaidh a thogail ann an Ionad-obrach Loch Gorm aig Rathad-iarainn na Gàidhealtachd. Chaidh a chrìochnachadh san Dùbhlachd 1883 agus b' e seo an dàrna loco aig HR air an robh an t-ainm sin. Chaidh ath-àireamhachadh mar 71A san Iuchar 1912 mus deach a thoirt à seirbheis agus a reic ann an 1915 <br /> <br /> Bha stèisean Choille Chneagaidh ann an Garbh-chrìochan Pheairt air a' phrìomh-loidhne eadar Peairt is Inbhir Nis. Dh'fhosgail an stèisean anns an Iuchar 1865 agus dhùin e ri seirbheisean bathair san Dàmhair 1963 agus ri seirbheisean luchd-siubhail sa Chèitean 1965. Chaidh an stèisean a leigeil bhon uair sin. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>