HR 1 'Ben y-Gloe' ready to pull the  "Cinematograph Special" from Dingwall to Skye

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Highland Photographic Archive

Powered by Capture

HR 1 'Ben y-Gloe' agus e deiseil gus an "Cinematograph Special" a tharraing bho Inbhir Pheofharain don Eilean Sgitheanach

ROS: Inbhir Pheofharain

rathaidean-iarainn; treanaichean; còmhdhail; locothan; einnseannan; smuid; loidhne a' Chaoil; rathad-iarainn nan eilean; rathad-iarainn an Eilein Sgitheanaich;

Railway Lantern Slides

Anns an deilbh seo, chithear HR 1 agus camara-cine ceangailte ris a' chrann-bufair aige gus an turas eadar Inbhir Pheofharain agus Caol Loch Aillse a chlàradh. <br /> <br /> Bha HR 1 'Ben-y-Gloe' air aon den chlas air a bheil na Small Bens. Chaidh a thogail le Dubs & Co. ann an Glaschu agus thòisich e ann an seirbheis san Iuchar 1898. Chaidh an àireamh 14397 a thoirt dha leis an LMS agus lean e ann an seirbheis gus an deach a thoirt à seirbheis sa Ghearran 1949. Bha an t-ainm 'Ben Nevis' air nuair a chaidh a thogail an toiseach ach chaidh seo atharrachadh ann an ùine nach robh fada. Chaidh ainm a litreachadh ann an diofar dhòighean tro na bliadhnaichean: 'Ben y-Gloe' agus 'Ben y'Gloe'. Chaidh an àireamh 54397 a thoirt dha le BR. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a><br />