TIOTAL
Stèisean Inbhir Nis, Àrd-ùrlaran airson trèanaichean airson a' Chinn a Tuath. Trèana oidhche à Lunnainn air an làimh chlì
GB1796_RAILWAYSLIDES_987_168_1
1906
11670
rathaidean-iarainn
treanaichean
còmhdhail
luchd-turais
cinn-loidhne
cinn-uidhe
Inverness Station, far north platforms.  Overnight train from London on left

Anns an deilbh chamara seo tha luchd-turais a' tighinn far trèana Lunnainn.

Bidh còrr is millean duine a' cleachdadh na stèisein gach bliadhna.

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Highland Photographic Archive

rathaidean-iarainn; treanaichean; còmhdhail; luchd-turais; cinn-loidhne; cinn-uidhe;

Railway Lantern Slides

Bha pàirt chudromach aig stèisean rathad-iarainn Inbhir Nis ann am meudachadh a' bhaile an dà chuid mar ionad malairteach agus mar cheann-uidhe do luchd-turais. <br /> <br /> Anns an deilbh chamara seo tha luchd-turais a' tighinn far trèana Lunnainn.<br /> <br /> Dh'fhosgail Stèisean Inbhir Nis 5 Samhain 1855 mar cheann-uidhe Rathad-iarainn Inbhir Nis agus Inbhir Narann. Tha an stèisean a-nis na cheann-uidhe airson Prìomh-loidhne na Gàidhealtachd eadar Peairt is Inbhir Nis, loidhne Inbhir Nis-Obar Dheathainn (tha Rathad-iarainn Inbhir Nis is Inbhir Narann a-nis na pàirt dhith), Loidhne a' Chaoil agus Loidhne a' Chinn a Tuath. <br /> <br /> Bidh còrr is millean duine a' cleachdadh na stèisein gach bliadhna. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>