Stèisean, seada agus gàrradh bathair Inbhir Ùige
Inbhir Ùige
Wick railway station, shed and goods yard

Anns an deilbh seo, chithear stèisean, seada agus gàrradh bathair Inbhir Ùige ann an Gallaibh.

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Highland Photographic Archive

rathaidean-iarainn; treanaichean; còmhdhail; stèiseanan dùinte; seann stèiseanan; Rathad-iarainn an Gaidhealtachd a Tuath; rathaidean-iarainn aotrom; aithisg Beeching;

Railway Lantern Slides

Anns an deilbh seo, chithear stèisean, seada agus gàrradh bathair Inbhir Ùige ann an Gallaibh.<br /> <br /> Dh'fhosgail rathad-iarainn Chataibh is Ghallaibh bho Bhun Ilidh gu Inbhir Ùige le meur-loidhne gu Inbhir Theòrsa air 28 Iuchar 1874. Chruthaich seo ceangail rèile eadar Gallaibh, Inbhir Nis agus an còrr den lìonra-rèile nàiseanta. Tha an loidhne seo a-nis na pàirt de Loidhne a' Chinn a Tuath (Far North Line) eadar Inbhir Nis agus Inbhir Ùige / Inbhir Theòrsa.<br /> <br /> Ann an 1903 dh'fhosgail Rathad-iarainn Aotrom Liaboist eadar Inbhir Ùige agus Liabost ach dhùin seo ann an 1944. <br /> <br /> Anns an aithisg ainmeil aige 'Reshaping Britain's Railways' ann an 1963, mhol an Dr Richard Beeching gum bu chòir Loidhne a' Chinn a Tuath a dhùnadh cho math ri Loidhne a' Chaoil agus Loidhne na Gàidhealtachd an Iar. Cha deach na loidhnichean seo a dhùnadh, ge-tà, agus tha an loidhne agus an stèisean fhathast fosgailte. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a><br />